Blokkenslang (mini-game)

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Blokkenslang

welcome.gif

Spel van het RekenWeb

Achtergrond

Blokkenslang is een spel waarbij je uit een veld met rode en groene blokjes een groene slang moet proberen te maken. Als alle groene blokken op hun plek zijn gedraaid is de slang compleet en is het spel uit. Als tijdens het spel twee rode blokken elkaar raken is het spel ook uit. Bij dit spel is enig ruimtelijk inzicht en redeneren nodig.

screenshot_color_nl.jpg

Probeer groepjes van vier zo te draaien dat de groene blokjes een lange slang vormen. Je kunt elk groepje, waarin minstens 1 rood of groen blokje zit, draaien door erop te klikken. Door de klik draaien de rode en groene blokjes in dit groepje 1 stap tegen de klok in. Als door een draai twee rode blokjes tegen elkaar komen is het 'boem' en is het afgelopen. Als het spel helemaal is uitgespeeld (de groene vierkanten zijn in een sliert gelegd) zal de slang vrolijk van het scherm wandelen en is het spel klaar. Je kunt steeds een nieuwe puzzel kiezen. Als je een uitleg met plaatjes wilt zien, klik dan in het spel op de rode knop 'uitleg'.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE