Beagle Special Junior

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Achtergrond

  • van de website (juli 2013)

De Beagle Special Junior is gericht op kinderen van 3 tot 9 jaar en sluit aan bij de ontdekkingsreis 'In het kielzog van Darwin' die de VPRO in samenwerking met Canvas en Teleac vanaf september 2009 uitzendt (lees meer of bekijk de Beagle-website). Het lespakket bestaat uit een handleiding met activiteiten en bijbehorende materialen voor de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en de basisschool.

Het totale lespakket is verzonden aan 400 scholen en instellingen (in 2011) die zich hebben opgegeven; andere scholen kunnen op deze pagina de handleiding, werkbladen en videoclips bekijken. Het materiaal is niet meer via TalentenKracht verkrijgbaar maar is (met uitzondering van de olifantenkiezen) veelal zelf aan te schaffen of te maken.

Hoe ziet het lespakket eruit? De handleiding is bedoeld voor professionele begeleiders van jonge kinderen en biedt suggesties voor activiteiten die in de groep kunnen worden uitgevoerd. Onderwerpen van de activiteiten zijn het schip, planten, dieren, evolutie, navigatie, het weer, zon en schaduw, en schelpen. Het gaat om kleine groepsactiviteiten, waarin steeds een bepaalde vraag of probleemstelling aan de kinderen wordt voorgelegd. Centraal staat de bevrediging van de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen op een spannende en uitdagende manier. Naast de handleiding worden er materialen geleverd die bij de activiteiten kunnen worden gebruikt, waaronder een set met olifantenkiezen, een prentenboek, een weerstation, een zonnewijzer en zoekkaarten voor het determineren van schelpen. Bekijk de inhoudsopgave van het activiteitenboek.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE