Artcadia

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

  • Artcadia, Imagine your future
  • Landelijk techniek- en kunstproject, speciaal voor leerlingen van HAVO/VWO 2.
  • Het is opgezet door het technisch advies- en ingenieursbureau ARCADIS Nederland, KNHM en Océ Nederland in samenwerking met kunstenaar Jean-Paul Marsman en Holland Art Gallery.

Achtergrond

  • van de website, januari 2013

Techniek en kunst liggen direct in elkaars verlengde. Alleen al in etymologische zin zijn deze twee begrippen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Techniek komt immers van het Griekse woord 'technè', dat kunst betekent.

Toch is het niet die taalkundige verbondenheid die ons doet besluiten een kunstzinnig project voor middelbare scholieren op te zetten. Wij willen onze passie delen. Wij willen jongeren laten zien en ervaren hoe mateloos boeiend de wereld van de techniek kan zijn. Hun duidelijk maken dat techniek geen ver van mijn bed show of abracadabra is, maar heel dichtbij deel uitmaakt van de omgeving waarin ze leven. Even vanzelfsprekend als verbazingwekkend.

Kunst lijkt ons een uitstekende weg om dat doel te bereiken. Want hier raken we een andere gemeenschappelijkheid van kunst en techniek. Een kunstenaar creëert een wereld naar eigen ideeën en inzichten. Vrijuit vormend en inrichtend. Die wereld geeft haar wonderlijkheid pas vrij, wanneer we ons er werkelijk in verdiepen. Met techniek is dat niet anders. We vormen de wereld om ons heen door middel van techniek. We richten haar in, creëren nieuwe mogelijkheden, lossen ogenschijnlijk onoverkomelijke problemen op.


Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE