AOB

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Algemeen

Algemene Onderwijsbond

De Algemene Onderwijsbond (aangesloten bij de FNV) is met ruim 76.000 leden de grootste onderwijsbond in alle sectoren van het onderwijs, van basisschool tot en met hoger onderwijs. De bond is op 1 januari 1997 ontstaan door een fusie van de onderwijsbonden ABOP en NGL.

Professioneel statuut

Interessant in verband met een mogelijk beroepsregister voor wiskundedocenten (WiVa).

http://www.professioneelstatuut.nl/

De Algemene Onderwijsbond stelt de komende jaren voor het onderwijs twee begrippen centraal:

  • Ambitie, omdat leraren streven naar het allerbeste onderwijs voor hun leerlingen en studenten. Onderwijs maak je samen, lesgeven is een professie die om passie vraagt. Om dat werk goed uit te voeren, moet de leraar zijn eigen koers kunnen varen.
  • Autonomie is zo het tweede sleutelwoord. De koers die de leraar kiest, vindt zijn wortels in een gedegen opleiding, goede nascholing, een schoolorganisatie die hem ondersteunt om de ambities te realiseren. Autonomie betekent géén isolement: leraren stellen samen de kaders vast van de gezamenlijke koers en leggen daarover verantwoording af. Aan ouders, studenten en de maatschappij.

Ambitie en autonomie zijn zo de kernbegrippen van het Professioneel Statuut dat de Algemene Onderwijsbond de komende tijd tot stand wil brengen.

Verwijzingen

Persoonlijke instellingen
GOOGLE