Grote Rekendag op De Sprenge in Vaassen

Wie zijn wij?

Wij zijn de locatie 'Geerstraat' van de o.b.s. 'De Sprenge'. We zijn een kleine locatie met 66 leerlingen in het buitengebied van Vaassen. Het voordeel van zo'n kleine school is dat we veel dingen samen, met de hele school, kunnen doen.

Wat hebben we gedaan?

De bovenbouw (groep 7/8) heeft activiteiten bedacht, die uitgevoerd moesten worden door de andere kinderen. De kinderen van groep 1 t/m 6 werden in groepjes van 3 gedeeld en rouleerden langs de activiteiten van de bovenbouw. De bovenbouw hebben de resultaten gemeten en genoteerd in grafieken. Deze grafieken zijn door de hele school opgehangen en kunnen door de ouders en de kinderen bekeken worden. De leukste resultaten zijn op het plein met de hele school nog eens uitgevoerd.

Hoe was de voorbereiding?

De bovenbouw moest activiteiten bedenken, materialen voor de activiteit verzamelen en klaarzetten en natuurlijk zorg dragen voor een goede uitvoering. In de middenbouw zijn, ter voorbereiding, een aantal activiteiten in de groep gedaan m.b.v. het programma van het Freudenthal Instituut. De onderbouw heeft zich in de week van 24 februari bezig gehouden met het onderwerp verzamelen, met behulp van de aanwijzingen uit het programma.

Wanneer was 'onze' Grote Rekendag?

We hebben onze activiteiten voor de Grote Rekendag op 24 februari gedaan, omdat er voor de bovenbouw op 25 februari al een excursie stond gepland. We zijn op 24 februari bezig geweest vanaf de pauze en een gedeelte van de middag. De bovenbouw is er langer mee bezig geweest, omdat zij de resultaten moesten uitwerken.

Hoe vonden we het?

Het was een gezellige dag. Alle kinderen waren betrokken bij het gebeuren. Het was daardoor een leuke manier om bezig te zijn met het meten van resultaten en het begrip 'grafiek'. Er werden door kinderen verschillende manieren bedacht van visualiseren van de resultaten.

Nog meer?

We hebben van de activiteiten foto's genomen. Die geven een aardig beeld van de dag. Van de resultaten (grafieken) zijn nog geen foto's beschikbaar.

Tot slot?

Bedankt namens de kinderen en leerkrachten van de Geerstraat voor de ideeën en het materiaal. Het was duidelijk en goed verzorgd. Volgende keer doen we weer graag mee.

Met vriendelijke groeten,
Hanneke van Hal (loc.leidster)