De Grote Rekendag

Basisschool St. Nicolaas, Lierderholthuis
Verslag: Lisanne en Laura

Van basisschool St. Nicolaas in Lierderholthuis hebben de groepen 5 t/m 8 meegedaan aan de Grote Rekendag. Hieronder staan twee verslagjes van kinderen.

De Grote Rekendag

Groep 7 en 8 hebben meegedaan aan de grote rekendag. We zaten in een groepje van vier of vijf. Het ging over een eiland en je mocht uitzoeken waar het midden van het eiland lag. Het was een best moeilijke opdracht. Je kon het op veel mannieren uit vinden. Je kon vouwen en tekenen. Wat je met je groepje dan ook maar had afgesproken. Je kon ook het uitknippen. Het was veel gedoe om uit te vinden hoe het het makkelijkst is. De tweede keer moest een paal, een boom en een huis even ver van elkaar afliggen.

De tweede opdracht

Toen moesten we de omtrek meten van het eiland met eb en met vloed. Je zou denken dat met eb het natuurlijk veel groter is. Dat was ook zo, maar het schilde maar een paar centimeter. Je moest het meten met een touw. Het was niet het alle makkelijkst om te doen. Maar het lukte toch.

De derde opdracht

Toen moest je met coördinaten werken. Dit was best leuk om te doen. We zaten te twijfelen tussen noord en oost. Maar uiteindelijk is het gelukt.

De vierde opdracht

Deze opdracht hebben we nog niet gedaan. Hier moest je met een G.P.S. een schat zoeken. Dat doen we nog een keertje.

Van Lisanne

De Grote Rekendag

Groep 7 en 8 hebben meegedaan met de grote rekendag, maar het was niet zo makkelijk. Je moest met een groepje van vier of vijf kinderen werken. het was wel een beetje moeilijk. je moest eerst een verhaal lezen daarna moes je een schat gaan vinden op het eiland.

Dan kun je dat ook uitknippen of meten. Sommigen hadden het zo, maar anderen weer niet. Je moest veel meten met touw en liniaal.
Je moest ook coördinaten vinden, dat was wel makkelijk. Met eb en vloed was je ook wel even bezig dat moest je meten met touw.
Groetjes
  Laura Middelkamp