Expositie

Tijdens de Nationale Wiskunde Dagen zal een drietal kunstenaars, te weten W. Vastrick, K. Verhoeff en G. Traarbach, enkele kunstwerken tentoonstellen. In deze kunstwerken wordt zichtbaar hoe wiskundige principes richting kunnen geven aan kleur, afmeting, schakering, etcetera.

In kleine toelichtingen bij de kunstwerken kunt u lezen welke wiskundige principes er aan ten grondslag liggen. Speciaal ter gelegenheid van deze conferentie wordt een klein boekje uitgegeven onder redactie van Professor van der Blij en Ed de Moor. Het boekje bevat een aantal artikelen over wiskunde en kunst en de gebundelde toelichtende teksten bij de kunstwerken.

 

 

 

 

Overige activiteiten

De Nationale Wiskunde Dagen zijn in de belangrijke mate bedoeld als ontmoetingsplaats. De koffie-, thee- en lunchpauzes zijn met opzet ruim gepland, zodat u van gedachten kunt wisselen met collega's. Het Leeuwenhorst Congres Centrum biedt bovendien voldoende rustige hoekjes om u terug te trekken om samen met een collega over de wiskunde en het wiskundeonderwijs te praten.

Naast de thema's en lezingen die buiten de thema's vallen is er op de Nationale Wiskunde Dagen nog veel meer te zien en te beleven. Op vrijdagavond is er feest met live muziek en zaterdagochtend wordt er voor de liefhebbers nog een fun run georganiseerd.

 

 

Muziek in het café

Ingrid Souren zingt met pianobegeleiding in de lounge bij het èf-café van 22.00 tot 24.00 uur. Ingrid Souren zingt zo'n beetje alles: chansons, ballads, rock, klassiek, ... Ze kan putten uit een veelzijdig repertoire. Voor deze gelegenheid hebben wij haar gevraagd bescheiden achtergrondmuziek te zingen. U mag daar doorheen praten.

 

 

Rock & roll

In de pre rock 'n roll dagen van eind jaren veertig, begin jaren vijftig, weten rhythm & blues sterren als Tiny Bradshaw, Big Joe Turner, Buddy Johnson en Louis Jordan met hun wervelende en energieke show elke zaal op zijn kop te zetten.

Ruim veertig jaar later zwepen de Gigantjes het publiek op met dezelfde aanstekelijke muziek. De band weet daarbij precies dezelfde sfeer neer te zetten als de helden in die tijd.

De Gigantjes zijn begonnen in 1984 als hobby-band bestaande uit muzikanten die hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend hebben. Met de komst van zangeres Mieke kreeg de band een eigen gezicht. Al gauw groeiden de Gigantjes uit tot een van de meest gevraagde live-acts van Nederland.

De groep staat garant voor een avondvol vaart en variatie. Muziek met een hoog entertainmentgehalte. Blijf daar maar eens bij zitten.

De Gigantjes treden op van 23.00 tot 1.00 in de Rotondezaal.

 

 

Mieke Stemerdink zang Sjoerd Plak gitaar
Rob Kruisman saxofoon Fred van Straaten trompet
Rob Brondsema bas Peter Paul Everts piano & keyboard
Pete Dobson drums

Fun run

Speciaal voor degenen die vrijdagavond niet gedanst hebben of anderszins een fysieke inspanning hebben gepleegd, alsmede voor diegenen die stramme leden hebben overgehouden aan de vrijdagavond, en in het bijzonder voor hen die willen aantonen dat enig drankgebruik een prima conditie niet in de weg hoeft te staan, is er zaterdagochtend de gelegenheid om vijf kilometer te fun-runnen.

 

De start is stipt om 7.15 uur in de morgen.

Deelname is gratis en als beloning ligt er een prachtig T-shirt voor u bij de finish te wachten. Er is geen tijdslimiet, maar u wordt vriendelijk verzocht vóór de eerste lezingen terug te zijn.

 

 

Nationale Wiskunde Dagen 1996

De tweede Nationale Wiskunde Dagen zijn gepland op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari 1996. Bij het organiseren van deze tweede Nationale Wiskunde Dagen hopen we gebruik te kunnen maken van uw opmerkingen en suggesties naar aanleiding van de eerste Nationale Wiskunde Dagen.